Dubai

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Dubai, van bovenaf gezien

Dubai,
Verenigde Arabische Emiraten


Dubai leent zich bij uitstek om van bovenaf bekeken te worden. Ik heb viermaal de trip naar boven afgelegd en wel als volgt:
1. Staande in een grote mand (met 20 anderen) en hangend onder een grote ballon kun je de woestijn bewonderen op zo'n 100 km afstand van de stad Dubai. Afgezien van het geluid van de gasbranders was er slechts grote stilte en een prachtige zonsopgang.
Kosten: 950 AED , geboekt bij [url="http://www.ballooning.ae" target="_blank"]Balloon Adventures Emirates LLC[/url]


2. Met een supersnelle lift naar de 124ste etage van de [url="http://www.burjkhalifa.ae" target="_blank"]Burj Khalifa[/url], het hoogste gebouw ter wereld. Aangekomen op het Observation Deck ligt de stad Dubai aan je voeten. Open, dagelijks van 10 am tot 11 pm. Als je een half uur voor zonsondergang gaat kun je Dubai bij dag en bij nacht bewonderen.
Kosten 100 AED, vooraf te boeken.

3. Met een "elevator with a view" naar de 27ste etage van het 7-sterrenhotel [url="http://www.jumeirah.com" target="_blank"]Burj al Arab [/url]voor een HIGH TEA. In de Skyview Bar word je ontvangen met een glas champagne en zoveel te eten dat je verder de hele dag geen honger meer krijgt. Sessies om 13, 13:30, 16 en 16:30 uur. Vanuit de Skyview bar kun je ook heel goed het Palmeiland Jumeirah en de eilandengroep "De wereld" in zee zien liggen.
Kosten 395 AED, vooraf te boeken

4. In een airconditioned gondel van [url="http://www.qaq.ae/eyeofemirates.aspx" target="_blank"]Etisalat- Eye of the Emirates [/url]maak je een rondje en bewonder je de hoogbouw aan de kust van Sjarjah. Deze Eye werd door Nederlanders gebouwd. Open van rond 16 uur tot 24 uur.
Kosten slechts 30 AED per persoon.