Dubai

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Terrasje pakken in een stad die daar niet om bekend staat

Dubai,
Verenigde Arabische Emiraten


Bij het goede-leven-gevoel van op reis gaan hoort ook dat je af en toe neerstrijkt op een terrasje in de zon. Maar waar doe je dat in een hijskranenparadijs zonder stoepen en vol overdekte mega-winkelcentra? Een idee is om naar de Dubai Mall te gaan - en dan niet binnen maar buiten. Het winkelcentrum zelf is overigens óók de moeite waard als je dan toch in deze hoofdstad van de decadentie bent (keurig verzorgde en ruim opgezette winkels van alle mogelijke merken ter wereld, riante relaxfauteuils voor als je even moe bent, overal geurig parfum en mooie designerplanten).
Ga je echter naar buiten kom je terecht op een ruim opgezette promenade met uitzicht op een water en daarachter futuristische wolkenkrabbers waaronder 's werelds hoogste; Burj Khalifa. Gemarkeerd door een rij palmbomen kun je hier neerstrijken op een terras van één van de restaurants en daar bijvoorbeeld genieten van een groot glas verse vruchtensap dat hier verrassend weinig geld kost. Iets verderop is een kleiner winkelcentrum gebouwd in traditioneel Arabische stijl: Souq Al Bahar (zie ook één van mijn [url="http://www.columbusmagazine.nl/azie_en_midden-oosten/verenigde_arabische_emiraten/dubai/reisreporter/fotos/298204.html" target="_blank"]foto's[/url]). Ook hier tal van (meer) sfeervolle terrassen, en leuk om even doorheen te wandelen! Al zittende kun je regelmatig kijken naar de [url="http://www.columbusmagazine.nl/azie_en_midden-oosten/verenigde_arabische_emiraten/dubai/reisreporter/fotos/285506.html" target="_blank"]fonteinshow[/url] die opspringt vanuit het water.

Een andere terrasjestip is om naar Dubai Marina te gaan. Dit stukje wordt ook wel het Manhattan van Dubai genoemd. Ook hier een boulevard met palmbomen, ditmaal rondom een jachthaven. Het is erg leuk om hier 's avonds heen te gaan, als alle wolkenkrabbers rondom prachtig verlicht afsteken tegen de donkere hemel. Op de terrasjes kun je genieten van traditioneel Arabische lekkernijen zoals dadels, Arabische thee en shisha (waterpijp). Reken maar dat het ontspannen gevoel hier volop tot je komt!!