Dubai

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

What to do in Dubai?!

Dubai,
Verenigde Arabische Emiraten


Transport: je kunt voor de metro en bus een zilvercard kopen voor € 4. Deze kun je dan opladen wanneer nodig. Je kunt met de kaart voor 14 AED is € 3 reizen. Reizen is niet duur.
Let op Dubai is all about shopping, je hebt hier een groot aantal shopping malls waar je alles kunt kopen, hier is alles belastingvrij. Ga eens naar Dubai Mall, Mall of the Emirates, de Mall bij IBN Battuta mooi gebouw.
Ga niet naar Dubai outlet center dit is echt verloren tijd. Valt erg tegen.
Bezoek de omgeving van de Creek, hier ligt ook de Gold Sjouks. Bekijk hier de marktjes je kunt er met de metro komen en met de watertaxi even oversteken.
Op de kaart van de hop-on, hop-off bus staat ook een moskee die je kunt bezoeken, let op de openingstijden! De moskee bereik je met de bus of de taxi. Eenmaal In de buurt kun je ook nog een bezoekje aan het strand brengen.
Het Palm eiland is zeker een bezoek waard. Neem de metro naar Internet City en dan de taxi naar het Atlantis hotel, loop hier wat rond, pak een taxi en laat je de hele palm tak afrijden. Ga daarna naar Dubai Marine en loop hier wat rond. Je wordt overweldigd door de rijkdom!
Bezoek natuurlijk Burj Khalifa, de hoogste toren in de wereld. Boek via Internet je kaartje: is stukken goedkoper. Je moet door het winkelcentrum naar de ingang, is even zoeken, maar kijk van te voren op Internet hoe je er het makkelijkst komt. Kijk ook hier eens rond de omgeving is mooi. Hier ligt ook Dubai Mall, is de grootste Mall in de buurt mogelijk in de wereld.
Ga eten in Burj Al Arab, je kunt er voor een redelijke prijs eten in de bar bij het zwembad, geeft je meteen de gelegenheid om stiekem in het hotel te kijken. Kost een beetje maar dan heb je dat ook eens meegemaakt. Je kunt reserveren via Internet. Je moet met de metro naar Mall of the Emirates, neem daar een taxi naar het hotel.
De bar Longs (tegen over hotel Rose Rayhaan by Rotana – Dubai) is een gezellige gelegenheid om in de avonduren naar toe te gaan.