Cappadocië

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Het ruisen van de luchtballonnen

Cappadocië,
Turkije


Word je heel vroeg 's morgens wakker van een ruisend geluid buiten je tentje... Het geluid wordt steeds duidelijker, vervaagd dan weer een beetje, en lijkt je vervolgens te omringen. Eén blik met een half slapend ook buiten de tent en je hebt het mooiste wakker-wordt-uitzicht dat je je maar kan wensen!
Want heel vroeg in de ochtend stijgen tientallen gigantische luchtballonnen op vanuit een dal in Cappadocië om het schitterende landschap te bekijken. Je moet het beetje vroeg uit de veren (en het is ook niet goedkoop) maar dan heb je wel uitzicht over de prachtige rotspartijen.
Maar ook als je zelf in een luchtballon zit, is het adembenemend. Het ruisen van de luchtballonnen, een enkele vogel die al wakker is... verder is het compleet stil. Af en toe vallen de ballonnen stil en verdwijnen even om vervolgens weer boven één van de plateaus uit te komen. En plotseling duiken er dan nog meer op tot je uiteindelijk weer helemaal met de stilte achterblijft en de laatste ballon uit het zicht verdwijnt.
Deze foto is genomen vanaf een camping midden in Cappadocië vlak bij Göreme om een uurtje of 6 's ochtends.