Cappadocië

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Een geweldige ervaring: een ballontocht bij helder weer over Cappadocië.

Cappadocië,
Turkije


Op advies van onze hoteleigenaar kozen wij voor Atmosfer Balloons uit Göreme. Deze was iets duurder: wij betaalden € 160,- pp. N goede keuze: we kregen comfort, kwaliteit en ruimte.
Vroeg bij het hotel opgehaald, een gezamenlijk ontbijt en dan naar het vertrekpunt. Verderop zagen wij nog tientallen ballonnen gereed gemaakt worden voor deze unieke (!) ervaring.
Als een van de eersten de lucht in en bleven op afstand van de andere ballonnen. Door de geringe omvang van de groep was ruimte voor individuele wensjes: kunnen we daar omlaag of kunnen we nog een keer (?!) de zonsopgang meemaken? Heel stil en vredig, gedragen door de lucht, van de ene bewondering naar de andere. De mooiste rotsformaties in alle mogelijke kleurnuances gleden aan ons voorbij en onder ons door. De steeds levendiger wordende kleuren afgezet tegen de prachtige schaduwen van de hoodoo’s en de felle kleuren van de ballonnen.
Na ruwweg 1 ½ uur zette de pilot het mandje precies en zacht aan de grond. Zijn team pakte de ballon vaardig en snel in. Nog een glas champagne en we hadden nog een hele dag voor ons.