Chiang Mai

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Opvang centrum olifanten Chiang Mai

Chiang Mai,
Thailand


De olifanten industrie in Thailand ligt al enige tijd onder vuur, en niet voor niets. Vroeger werden olifanten gebruikt voor de bouw of op het platteland, maar omdat dit sinds een aantal jaar verboden is zaten boeren ineens met een olifant waar ze niets mee konden. Olifanten eten gemiddeld 150 tot 200 kilo fruit/groente per dag dus u kunt zich voorstellen dat de boeren deze kosten niet meer konden opbrengen en verkochten hun olifanten aan tour organisaties zodat zij ritjes konden aanbieden aan toeristen. Dit gaat natuurlijk niet zomaar. De pijn en leed die deze dieren hebben moeten ondergaan is hart verscheurend. U hoeft niet ver te zoeken op het internet en u ziet het zelf met eigen ogen. Dit allemaal zodat wij toeristen een leuke dag hebben en kunnen vertellen dat we op een olifant hebben gezeten.
Veel mensen zijn hier niet bewust van en de tour organisaties zullen u het echte verhaal dat achter deze dieren verschuilt zeker niet vertellen.

Echter zijn er steeds meer leuke alternatieve manieren om toch in contact te komen met deze prachtige dieren. Ga bijv. een dagje naar Elephant retirement park of Elephant Nature park in Chiang mai. Dit zijn opvang centra's voor olifanten die voorheen of in de toeristische industrie of op het platteland hebben gewerkt. Gedurende de dag krijg je alles te weten over de olifanten die in het park verblijven en wat ze hebben mee gemaakt. Daarna mag je ze voeren, ga je een wandeling maken, besmeer je ze met modder om ze vervolgens lekker in de rivier te wassen. Uiteraard zijn er genoeg momenten om foto's met deze dieren te maken.

Het kost misschien iets meer, maar dan weet je ook zeker dat zowel jij als de olifant een leuke dag hebben gehad!