Chiang Mai

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Night Market Chiang Mai

Chiang Mai,
Thailand


Net de hoek om, Night Market here I come!
Als je te voet de Night Market wil bezoeken en het een stukje lopen is van je vertrekpunt, calculeer dan altijd wat extra tijd. Dit was niet altijd mijn sterkste kant en ik was er tot twee keer toe tegen- of na sluitingstijd.
Het is namelijk nogal makkelijk om onderweg af te dwalen in zijstraatjes die je aandacht vragen. Of in één van de vele tempels, zoals die je hier ziet, die je toch ook van binnen bekeken wilt hebben.
Om 19.00 uur begint de Night Market, waar de shopaholic zich kan uitleven tot 00.00 uur. Zeepjes waar met de hand ter plekke prachtige bloemen van worden gesneden, harembroeken in alle soorten, beeldjes, sieraden; noem het of het is er. En voor leuke prijzen; afdingen is ook hier heel normaal. De geuren van de welbekende, lekkere 'streetfood' worden ook hier je niet onthouden. In deze straat vindt je een overdekt winkelcentrumpje die voor het grootste deel bestaat uit eettenten waar veel locals te vinden zijn. Aan een plein bieden Chinezen hun waar aan en verwelkomen de paraderende ladyboys je voor een show die zij iets verderop weggeven. Laten we zeggen: voor ieder wat wils :)