Chiang Mai

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Things to do in Chiang Mai

Chiang Mai,
Thailand


Met de nachttrein vanuit Bangkok bereik je Chiang Mai gemakkelijk. Je stapt om 20 uur in en komt tegen 9 uur in de ochtend aan. Bovendien is de “kroeg”wagon erg gezellig, compleet met lichtjes muziek en drankjes.

Vanuit Chiang Mai maken veel reizigers een meerdaagse jungle trekking naar de bergdorpen. Of het nou heel toeristisch is of niet, het is vooral heel erg gaaf! En meestal ga je in kleine groepjes (vraag dat na!). Er zijn steeds meer aanbieders die eco verantwoorde toeren aanbieden. Vaak kun je kiezen om een gedeelte op de rug van een olifant af te leggen. Als je dat al zou willen, laat je dan goed informeren over het welzijn van de olifant. In plaats daarvan kun je gelukkig ook met een bamboe vlot de afdaling terug naar de stad doen.

Het mooiste in Chiang Mai zelf, of eigenlijk net daarbuiten, vind ik Doi Suthep, een rijkelijk versierd tempel complex dat ruim 1600 meter boven de stad uit steekt. In Chiang Mai zelf is een gezellige nachtmarkt, die al om 20 uur begint. De markt is een overblijfsel van de vroegere handel tussen de bergdorpen en nu vooral een leuke plek om te eten en daarna nog wat te drinken.