Chiang Mai

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Ballonvlucht boven de rijstvelden

Chiang Mai,
Thailand


Na ooit een ballonvlucht te hebben gewonnen in Nederland, kreeg ik de smaak te pakken en heb al diverse vluchten gemaakt in het buitenland. Niet alleen omdat het buiten Europa vaak veel goedkoper is dan in Nederland, maar uiteraard ook vanwege de indrukwekkende landschappen waar je dan overheen vliegt.
In Thailand maakten we een ballonvlucht bij Chiang Mai. De organisatie had ik via google gevonden en was opgezet door een Nederlander. Dit heeft als voordeel dat zeker aan internationale veiligheidseisen wordt voldaan met het materiaal en de piloten waar gebruik van wordt gemaakt.
De vlucht vertrekt bij zonsopkomst en je drijft mee naar waar de wind je voert. Op af en toe de branders na, is een ballon volkomen geruisloos, waardoor je echt optimaal kunt genieten van de vlucht en het fenomenale uitzicht.
Mocht je twijfelen of je dit aandurft vanwege hoogtevrees: het stijgen en landen voelt ongeveer aan als de Pagode in de Efteling (uitkijktoren en attractie voor alle leeftijden), dus alles gaat heel smooth en je staat veilig achter een stevig rieten omheining.
Een volgauto zet bij de landingsplek -ergens te midden van de rijstvelden- een gezellige ontbijttafel op, zodat je na de landing van een uitgebreid champagneontbijt kunt genieten. Uiteraard is de ontbijttafel ook ruim voorzien van allerlei vers Thais fruit.
Zo te zien aan de website van de organisatie zijn ze in de afgelopen jaren aardig uitgebreid en voeren ze inmiddels ook ballonvluchten uit vanuit meerdere locaties in Thailand. Ik kan je de ervaring van harte aanbevelen!
[url="http://www.balloonadventurethailand.com/locations/" target="_blank"]http://www.balloonadventurethailand.com/locations/[/url]