Chiang Mai

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Help het Elephant Nature Park!

Chiang Mai,
Thailand


Het is al vaker voorbijgekomen op dit forum: Elephant Nature Park! Als je in Chaing Mai bent mag je dit park niet overslaan! De olifant is het boegbeeld van Thailand, verschrikkelijk is het dan om te ervaren dat ze helemaal niet zo diervriendelijk met deze dieren omgaan. Ga je hier op vakantie en wil je graag een dagje met olifanten optrekken dan raad ik je dit park aan in plaats van een ritje op een olifant.

Deze dieren worden dagelijks misbruikt door rondritjes te maken waarbij een 300 kg zware kist op hun rug wordt geplaatst (olifanten zijn sterk, maar dat zit 'm niet in de rug maar in de slurf) of ze moeten kunstjes vertonen en dat alles om de toerist te vermaken. Wat is hier leuk aan?

In dit park zie je de olifant in zijn eigen natuurlijke omgeving, kan je ook bij 'm komen door eten te geven of samen de rivier in te gaan voor een bad. Het is zo'n bijzondere ervaring, ik vergeet het m'n leven niet meer! Het goede is dat ze met voorlichting ook mensen bewust maken van wat er met de olifant gebeurt in Thailand. Ook kom je meer te weten over de dieren. Kortom een hele leerzame dag!

Lek is de oprichtster van het park, deze vrouw heeft op dit moment 34 olifanten opgevangen. Sommige blind andere missen een stuk voet, maar je weet dat ze nu alleen nog maar genieten van het goede leven!

Je kan via internet een reservering maken of langs gaan bij hun eigen bureau in Chiang Mai (je kan dit park niet boeken via andere bureautjes in Chiang Mai). Ook kan je kiezen of je 1 dag op bezoek komt, 1 week of langer. Als vrijwilliger voor langere tijd heb je daar onderkomen, eten en help je fulltime mee om deze beesten te verzorgen. Je moet er wel een zak geld voor meebrengen, goedkoop is het zeker niet (60 euro p.p voor 1 dag) maar het is meer dan de moeite waard!