Centraal laagland

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Vrijwilligerswerk met olifanten in ElephantsWorld, Kanchanaburi

Centraal laagland,
Thailand


ElephantsWorld

Als je graag iets wilt doen met olifanten tijdens je reis in Thailand, maar die niet als een attractie de hele dag rondlopen met een te zwaar bankje op de rug en die slecht behandeld worden, dan adviseer ik om ElephantsWorld te bezoeken.

ElephantsWorld is een opvang voor oude, zieke en misbruikte werkolifanten. Ze komen vaak uit de toeristenindustrie of de (illegale) houtkapindustrie. ElephantsWorld vangt deze olifanten op en zorgt ervoor dat ze nooit meer hoeven te werken. Hun motto is dan ook: We work for the elephants, and the elephants not for us.

Ik heb hier zelf een maand vrijwilligerswerk gedaan. Het was geweldig! Je leidt toeristen rond en bent de hele dag samen met de olifanten. Zo leer je ze echt kennen, en dat is heel bijzonder! Je hebt je eigen huisje met badkamertje, met uitzicht op de rivier! Elke ochtend voordat de dag begon, ging ik naar de rivier om de zon op te zien komen. Daarna ging ik ontbijten, wat elke ochtend weer genieten was omdat Aum Pan, de olifant, "stiekem" (zo'n grote olifant kan moeilijk stiekem doen) voedsel probeerde te stelen uit de opslag. Wat onmogelijk was, omdat ze niet door de deur paste, maar toch, ze probeert het nog elke ochtend!

Je kunt ElephantsWorld ook 1 dag bezoeken of meerdere dagen. Als je vrijwilligerswerk wilt doen wordt geadviseerd (minimaal) 1 maand, zodat je goed opgeleid kan worden tot volwaardig vrijwilliger en alle taken kunt uitvoeren.

Hoe ziet een dag er ongeveer uit?
9-9.30 ElephantsWorld taxi halt je op bij je hotel/guesthouse in Kanchanaburi city
?10.00 Je arriveert in ElephantsWorld en ontmoet en voert de olifanten
?10.30 Je loopt samen met de olifanten naar de rivier en observeert ze terwijl ze drinken/baden
?11.00 Sticky rice maken voor de oude olifanten
?12.00 Lunch
?13.00 Bananenbomen kappen of voedselmanden klaarmaken
?14.30 De sticky rice voeren
?15.00 Zwemmen met de olifanten
15.30 Olifanten fruit voeren
?16.00 Einde van de dag
?16.30 Terugkeer naar hotel/guesthouse

Als je ElephantsWorld wilt bezoeken kun je een mailtje sturen of bellen. ElephantsWorld heeft een speciale taxi die je, als je wilt, komt ophalen en je aan het einde van de dag weer terug brengt naar je hotel/guesthouse in Kanchanaburi city.

Als je vrijwilliger wilt worden kun je een mail sturen naar: volunteers@elephantsworld.org.

Verdere informatie is te vinden op de website van ElephantsWorld:
[url="http://www.elephantsworld.org" target="_blank"]www.elephantsworld.org[/url]