Centraal laagland

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Kamphaeng Phet, mooie ruïnes en geen toerist te zien

Centraal laagland,
Thailand


De ruïnes in de ommuurde oude stad van Kamphaneg Phet behoren in mijn ogen tot de mooiste die Thailand te bieden heeft. De combinatie van een prachtig park vol teakbomen en door weer en wind uitgesleten laterietbeelden heeft iets magisch.
Tel daar het bijna ontbreken van toeristen bij op en je hebt een perfecte locatie voor een dag Thailand op zijn best.

Het park bestaat uit twee delen een kleiner deel vlak bij het centum en een groter deel iets verder weg. De ruïnes zijn samen met die van Sukothai 80 kilometer noordelijker tot werelderfgoed verklaard.

Net als in Sukothai zijn olifanten hier een bekend thema. De boeddhabeelden zijn zo uitgesleten dat ze soms nog nauwelijks herkenbaar zijn en van die slanke vormen hebben aangenomen zoals je in de moderne beeldhouwkunt bij Giacometti ziet. Als je het zo kunt inplannen is februari een goede tijd om hier te zijn. De grote droge teakbladeren vallen dan net van de bomen en het geknisper als je loopt op de versgevallen bladeren draagt zeker bij tot de sfeer.

Het stadscentrum van Kamphaneg Phet ligt aan de rivier de Ping. Je kunt daar op de trappen van de boulevard vlakbij de markt zitten. Een prima plek om kennis te maken met de locale bevolking.