Ayutthaya

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Bezoek Ayutthaya bij het vallen van de avond!

Ayutthaya,
Thailand


Niet ver van Bangkok liggen de ruïnes van Ayutthaya. Het tempelcomplex van deze voormalige koninklijke hoofdstad van Siam (van 1350 tot 1767 na Christus), is absoluut een bezoekje waard. Mijn tip: bezoek de tempels aan het eind van de middag en in de avond!

Wanneer de zon ondergaat krijgen de tempels en de lucht een prachtige kleur. Zodra het donker is zijn de tempels sfeervol verlicht, waardoor ze een schitterende gloed hebben. Bovendien zie je enorme zwermen vleermuizen met luid vleugelgeklap uit de tempels tevoorschijn komen. Wonderbaarlijk genoeg vliegen ze allemaal dezelfde kant op. Waarom dat is en waar ze heen vliegen? Dat vraag ik me tot op de dag van vandaag af... Prachtig om te zien in elk geval!

De tempels zijn op diverse manieren te bezichtigen: per fiets, tuk tuk, taxi, minibus of boot. Er zijn veel guesthouses waar je goedkoop kunt overnachten. De meesten bieden avondtours en tevens fietsen te huur aan. Ik moet erbij vermelden dat hoe graag wij Hollanders ook fietsen, je voor sommige tempels beter van een gemotoriseerd voertuig gebruik kunt maken omdat ze ver weg liggen. Voor sommige tempels geldt een bescheiden entreeprijs.

Ayutthaya is vanuit Bangkok te bereiken per bus (vanaf busstation noord en noord-Oost via de oude luchthaven Don Muang, reistijd 1,5 uur), minibus (vanaf Victory Monument, reistijd 2 uur), trein (de noord- en noordoost-lijn vanaf treinstation Hualamphong, reistijd 1,5 uur) of per georganiseerde dagtrip.