Noord Sri Lanka

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

De onbekende eilandjes in de Palk Strait

Noord Sri Lanka,
Sri Lanka


De onbekende eilandjes in het Noorden van Sri Lanka zijn de moeite waard om te gaan bezoeken. Na de lange tijd waarin bezoek aan het Noorden niet mogelijk was door de burgeroorlog is het nu weer mogelijk ook daar naar toe te gaan. Het Noorden valt gelijk op doordat het er anders is dan in de rest van Sri Lanka. Het is er vlak, de begroeiing is anders, de palmbomen zijn anders en er wordt een andere taal gesproken. Het Noorden is Hindoeistisch en dus ook de tempels zijn anders dan die in het andere deel van Sri Lanka.. Het eiland Jaffna is een schiereiland. De stad Jaffna is de grootste stad. In de Palk Strait, de zee tussen Zuid India en Noord-Oost Sri Lanka, liggen een aantal eilanden die mooi en vooral bijzonder zijn.
1. Het eiland Kayts ligt tegenover het schiereiland Jaffna. Een smalle zeearm scheidt dit eiland van het vaste land en via een smalle weg is er een verbinding met dit eiland. Op het eiland staat de St James Church en er is een Hollands Fort: het Urundi Fort.
2 Het eiland Karaitivu ligt hier vlak bij. Ook daar is een Hollands Fort. Het is een heel klein eiland en het Fort lijkt te drijven in het water.
3 Ten Noorden van Karaitivu ligt een weg naar Casuarina Beach. Hier zijn goudgele stranden waar goed en veilig gezwommen kan worden en het is populair bij de Sri Lankanen.
4. Punkudutivu. Over een heel smalle weg lijk je over het water te rijden. Hier op dit eiland zijn parkeerplaatsen want van hieruit ga je met een veerboot naar Nainativu, het volgende eiland.( 1/2 uur )
5 Nainativu heeft twee heiligdommen. a*. de Naga Pooshani Ambal Kovil. Dit is de Hindoetempel. Nog niet lang geleden gerestaureerd en prachtig versierd. b*. De Nagadipa Vihara. De Boeddhistische tempel. Hier heeft Boeddha het eerst voet aan wal gezet volgens de historische verhalen. Dit eiland is heel erg het bezoeken waard!
Tot slot het eiland:
6. Delft. Ook vanaf Punkudutivu ga je met de veerboot naar Delft. Dit eiland ligt het verst uit de kust van Jaffna. Het is er vlak en er grazen kuddes pony's Er groeien hier enkele boabab bomen die ooit door de Portugezen hier naar toe gebracht zijn. Op het eiland is een oud Hollands Fort, maar daar is niet veel van over.