Noord Sri Lanka

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Supa' Stupa

Noord Sri Lanka,
Sri Lanka


Sri Lanka:
Republiek op het gelijknamige eiland in de Indische Oceaan. Officiële hoofdstad: Sri Jayewardenapura Kotte. Inwoners: ca. 21 miljoen. Oppervlak: 65.610 km² (ruim 1,5x Nederland)

Anuradhapura:
Hoofdstad van de Noordelijke Centrale Provincie en de voormalige Ceylonese koningen. Boeddhistisch pelgrimsoord en onderdeel van de UNESCO werelderfgoedlijst.

Stupa:
Boeddhistisch bouwwerk dat de relieken van een boeddhistische heilige bevat. Van oorsprong een massieve ronde structuur, gebouwd op een vierkante verhoging.

Archeologie:
Wetenschap die overblijfselen van oude culturen bestudeert teneinde het verleden te reconstrueren.

Restauratie:
Geheel van handelingen aan een beschadigd of gedeeltelijk verloren gegaan voorwerp met als doel deze terug te brengen in een van tevoren gedefinieerde toestand.

Fotografie:
Met behulp van licht en andere vormen van straling vastleggen van afbeeldingen van voorwerpen en verschijnselen op radiatiegevoelig materiaal

Reis:
Het zich over een aanzienlijke afstand verplaatsen van één of meer personen van een locatie naar een andere.

Reporter:
Soort journalist die veelal de deur uit gaat om ter plaatse waar het nieuws zich afspeelt verslag daarvan uit te brengen.

Reisreporter:
Enigszins verslaafde vakantieganger die zich meer dan voor zijn/haar nachtrust dan wel werktoekomst goed is, bezig houdt met het op internet uiten en delen van zijn of haar reiservaringen in beeld en/of tekst, zich daarbij gelijktijdig mengend met gelijkgestemde dwalende zielen.

(foto is een scan)