Kandy

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Ambulawawa temple Gampola

Kandy,
Sri Lanka


Tussen Kandy en Nuwara Eliya bevindt zich de Ambulawawa tempel in Gampola. Deze tempel ligt op de top van een berg. Je moet 3 km van de ingang lopen om de top te bereiken. Het ligt op een hoogte van 1087 boven de zeespiegel en 700 m boven de stad Gampola in de vallei van de Mahaweli-rivier en de Ambuluwawa-berg herbergt het eerste multi-religieuze heiligdom van Sri Lanka. Met een Hindu Kovil, een moslimmoskee en een Christelijke kapel en verschillende boeddhistische heiligdommen.
Het herkenningspunt van het Ambuluawa-tempelcomplex is een grote kronkelende toren die lijkt op een gestileerde boeddhistische stupa.De toren van de Ambuluwawa is een bijzondere toren waar je aan de buitenkant helemaal omhoog kan lopen. De buitengangetjes worden steeds smaller en sommige mensen vinden dat een beetje eng. Maar eenmaal de top bereikt kan je echt genieten van een adembenemend uitzicht over de omgeving.
Mensen van alle religies komen naar deze plaats. Het is een symbool van harmonie en de menselijkheid van het land. Hier wordt ook een jonge boom van de Anuradhapura Bo-boom verzorgd. Indien je je graag buiten de gebaande paden begeeft, is dit echt een aanrader omdat dit nog niet echt ontdekt is door de toeristen.