Sri Lanka

Reisgids

Reistips

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Sri Lanka image

Fotograferen in Sri Lanka

Sri Lanka
Azië
Pkoelewijn

Fotograferen in Sri Lanka

Singalezen laten zich graag fotograferen. De meeste mensen gaan er echt voor staan of zitten zodat het moeilijk is om een spontaan portret te maken. Er zijn ook mensen die proberen uit alle macht op die foto te komen zodat je soms genoegen moet nemen met een persona non grata die zich voordringt...
In het algemeen vroeg men geen geld voor een foto. Alleen als er een bijzonder schouwspel werd opgevoerd, werd je geacht daarvoor te betalen...Onze chauffeur/gids stelde het tarief op 20 rupees. En het moet gezegd: we hebben heel wat leuke 20 rupee-foto's kunnen maken! Een paar voorbeelden :
1. een stekelvarken onder een paraplu in de regen
2. alligators in de voortuin die door de eigenaar met vis werden gevoerd
3. een baby-olifant die met een zuigfles met melk werd gevoerd
4. een hond met een aapje op zijn rug en een papegaai op zijn kop
5. De grote schorpioen, die vastgebonden zat op een rieten tuinbezem, konden we met moeite ontwijken omdat tijdens een wandeling door de botanische tuin van Kandy die bezem herhaaldelijk onder onze neuzen werd geduwd. We vonden het doodgriezelig en maakten die foto dus niet.
Aan de zuidkant van het eiland werd in zee gevist door mannen die met een hengel op een paal in de branding zitten (Zie: de foto op de kaft ven de Lonely Planet gids,7e editie). Toen we langs dit strand reden zagen we wel palen maar de vissers waren er niet. Geen probleem: een oud mannetje van hooguit 35 kilo kwam aangesneld en wou dat kunstje wel vertonen! Hij vroeg daarvoor 100 rupees en na enig onderhandelen via onze chauffeur kwamen we uit op 50 rupees. Nadat de deal was gesloten rende hij vliegensvlug de zee in, klom op een paal en haalde met zijn hengel een vis op, die uiteraard al aan zijn lijn bevestigd was voordat hij de zee inliep...
Het is een prachtige fotoreportage geworden en dat mag ook wel na betaling van twee en een half keer het 20 rupee-tarief.

Foto's

fb62e.jpg
fb62e.jpg
Pkoelewijn