Nizwah

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Nog even naar de souk

Nizwah,
Oman


We hebben genoten van een rondreis in Oman met verrassende landschappen, bijzondere steden en vriendelijke mensen, die bijna allemaal traditioneel gekleed gaan.
Zo zie je hier twee jongens in de souk (overdekte winkelstraat) lopen. Ze dragen een dishdasha, hoe ze hem zo smetteloos houden is een raadsel, en een kumma (hoedje) Let ook op het enorme portret achter in de souk: het is sultan Qaboos (79) die op handen wordt gedragen.

Dit schrijft Daniel Pipes in de Washington Times over de sultan:
Een welwillende dictator, Qaboos, domineert het land op manieren die een westerling vreemd zijn. Hij dient tegelijkertijd als eerste minister en minister van defensie, buitenlandse zaken en financiën, evenals die van opperbevelhebber van de strijdkrachten en politie. Dat is ook niet alles: zoals de Economist opmerkte, zal op een gewone dag een inwoner van Muscat "wellicht over de Sultan Qaboos-weg rijden, de Sultan Qaboos Grote Moskee passeren en misschien ook de Sultan Qaboos-poort naar beneden rijden. Hij of zij kan afgestudeerd zijn aan de Sultan Qaboos Universiteit en kijkt naar een voetbalwedstrijd in het sportcomplex Sultan Qaboos voordat u naar een huis in de wijk Madinat Sultan Qaboos van de stad gaat."
De Omani varen er wel bij,