West Tarai

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Studie aan de rivier in Devghat

West Tarai,
Nepal


Verborgen in het bos 6 km ten noordoosten van Narayangarh , Devghat markeert de heilige samenvloeiing van de Kali Gandaki en Trisuli rivieren, twee belangrijke zijrivieren van de rivier de Ganges. Hindoes beschouwen het punt waar de rivieren samenkomen als bijzonder heilig en veel oudere high-kaste Nepalezen komen hier om te leven hun laatste jaar en uiteindelijk sterven aan de oevers van de heilige rivier. Verre van somber, de kalme, contemplatieve sfeer is heerlijk rustgevend na de hectiek van de vlaktes. Het dorp werd zwaar getroffen door de aardbeving van 2015 en een aantal tempels werden beschadigd of vernietigd, maar de lokale mensen beginnen te herbouwen.

Het dorp is bereikbaar via een loopbrug hoog boven de ruisende water van de Trisuli. De beste manier om Devghat te ervaren is om door de straatjes , waarlangs ashrams en tempels staan van waaruit gezang en belletjes je te tegemoet komen te dwalen, en dan naar beneden af te te dalen naar de plek waar de rivieren samen komen Op de eerste dag van de Nepalese maand Magh (half januari), duizenden pelgrims massaal naar Devghat om zich onder te dompelen in de rivier naar het hindoeïstische feest van Magh Sankranti vieren

Devghat is de thuisbasis van diverse tempels en grotten van de Hindoe goden, godinnen, en heiligen met inbegrip van de Godin Sita 's grot, Bashistha Cave, Radha Krishna Temple, Harihara Temple, Galeshwor Temple, Sita Ram tempel, Laxmi Narayan Tempel, Shankaracharya Temple, Bageshori Temple, Laxmi Narayan Divya Dham, Maula Kalika Temple en Bishwa Shanti Dharmashala onder anderen. Mahesh Sanyas, Hari Hara, Sharana Gati, Galeshwor, Radha Sarbeshwor Bhajan en Yogi Narahari Nath zijn ashrams , waar verschillende religieuze activiteiten gedurende het hele jaar worden uitgevoerd.
De man op de foto zit lekker rustig op de oever van de Gandaki rivier in zijn heilige boeken te lezen