West Tarai

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Sita grot in Devghat

West Tarai,
Nepal


Het is even zoeken en vragen: Waar is de Sita grot? als je in Devghat bent . Maar het is wel de moeite waard om er naar toe te gaan, vanwege de sfeer en d locatie.Je moet een aantal mauw steile trapjes langs een rotswand af, en dan stuit je om een gegeven moment op dit tafereel.
Als een vorstin heerst de priesteres zittend,half liggend op haar troon en volgt met argusogen iedere bezoeker.Doe vooral je schoenen uit bij het begin anders wordt ze heel boos. Ik zag haar voor de eerste keer 10-12 jaar geleden jaar in deze grot,waar het koud en vochtig is! En ze lijkt geen dag ouder te zijn geworden !
Er valt niet zo veel te zien ,maar het gaat mij hier om de sfeer!Als je een donatie geeft krijg je een partje sinaasappel of een paar druifjes!


Info ( Wikipedia )
Devghat is de thuisbasis van diverse tempels en grotten van de Hindoe goden, godinnen, en heiligen met inbegrip van de Godin Sita 's grot, Bashistha Cave, Radha Krishna Temple, Harihara Temple, Galeshwor Temple, Sita Ram tempel, Laxmi Narayan Tempel, Shankaracharya Temple, Bageshori Temple, Laxmi Narayan Divya Dham, Maula Kalika Temple en Bishwa Shanti Dharmashala onder anderen. Mahesh Sanyas, Hari Hara, Sharana Gati, Galeshwor, Radha Sarbeshwor Bhajan en Yogi Narahari Nath zijn ashrams , waar verschillende religieuze activiteiten gedurende het hele jaar worden uitgevoerd. In Makar Sankranti, reusachtig melas zijn (bijeenkomsten) elk jaar waargenomen waardoor het een van de grootste religieuze melas in Nepal is. De datum waarop dit festival begon blijft onbekend. Hindoeïstische pelgrims baden op de kruising van de rivier de Krishna Gandaki bekend om de zeldzame 'Saligram Sheela (heilige steen), die hindoe toegewijden vereren als Heer Vishnu .