Pokhara

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Eet Smakelijk!

Pokhara,
Nepal


Aan de Lakeside in Pokhara vind je ontelbaar veel leuke restaurantjes en cafés. Omdat ik er een aantal dagen geweest ben, heb ik ze zo ongeveer allemaal wel gezien. Hier een aantal van mijn favorieten:

The Lauging Buddha
In dit familierestaurant, bijna aan het eind van de hoofdstraat, kun je uitgebreid ontbijten. Ze hebben er het meest lekkere (bruine) brood dat er maar bestaat en het is vaak nog warm als je het krijgt. Ook lekker zijn hun kipburgers met salade en frietjes.

Chilly Bar & Restaurant
Vriendelijk personeel, draadloos internet en ontzettend lekkere 'sizzlers': gerechten die op hete schotels aan tafel worden gebracht.

Elegant View Restaurant & Bar
Bezoek ze met mooi weer, er is alleen een (prachtige) tuin (met uitzicht op het meer). Heerlijk rustig, goede koffie en gezonde fruitdranken. Er lopen trouwens ook een aantal cavia's rond, geen idee waarom, maar wel grappig!

The Lemon Tree Restaurant
Bij grote drukte (wat vaak zo is) kan je bestelling lang duren, omdat de bediening niet heel efficiët lijkt te zijn, maar dat is Nepal en het eten is zeker de moeite waard.

Olive Café
Beetje prijzig, maar dit moderne koffietentje heeft heerlijke warme croissants en dranken.

All that Jazz Bar
De cocktails zijn precies goed, je kunt er pool spelen en er is regelmatig live muziek. Leuk om met vrienden rond te hangen!

Israëlische bakkerij
Ik weet de naam niet meer, maar vanaf het meer gezien is het aan de overkant van de straat, vlakbij de grote supermarkt op de hoek. Ze maken ontzettend lekkere, zachte broodjes met keuze uit verschillende soorten beleg.

Boomerang Cafe & German Bakery
Hier koop je de lekkerste pindakoeken en gebak, maar ik vond het minder geschikt om te dineren, of je moet wel van die toeristische culturele dans-shows houden…

Amsterdam Café/Bar
Oost West… Het heeft niet zoveel met Nederland te maken, maar dit café is een gezellige plek om live muziek of sportwedstrijden te bekijken. De cocktails, het bier en vooral de desserts zijn er prima!

Overige tips:
Houdt er rekening mee dat er regelmatig stroomstoringen zijn. Meestal is er stroom tussen 13:00/22(3):00 uur, maar dit kan met de periode dat je er bent afhangen (deze tijden bepaalt de overheid). Zo kun je dus bijna nergens koffie van gemalen bonen krijgen in de ochtend ('no power sir!'), overdag pinnen ('no power sir!') of je was laten doen ('still no power sir!'). Vooral goed om rekening mee te houden als je op trektocht gaat of koffieverslaafd bent!