Oost Tarai

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Sapana Lodge een ontwikkelingsproject

Oost Tarai,
Nepal


Een uitstekende plek nabij Chitwan NP om te relaxen en te genieten van de natuur en gastvrijheid, is Sapana Lodge, hotel iets buiten Sauraha. In de grote tuin staan de huisjes met hun ruime, lichte, schone kamers, met allemaal een veranda of balkon. In de tuin vind je hangmatten. Daarnaast het restaurant met een groot balkon rondom, heel fijn om te zitten met het weidse uitzicht en alle gerechten (Nepalees en westers) zijn zeer smakelijk.
De staf is vriendelijk behulpzaam, en er is een uitgebreid aanbod tochten en excursies. Zowel in de natuur (safaritochten, olifantentochten, boottochten) als cultuur (kennismaken met de Tharu bevolking en cultuur). Er wordt zelfs een dagtocht naar Lumbini voor je geregeld als je dat wilt.

Wat het extra bijzonder maakt is dat dit hotel is opgericht (Nederlandse sponsor) met als doel fondsen te verzamelen om de kinderen uit de omgeving te laten leren lezen en schrijven. Ook investeert Sapana Village Lodge in watervoorzieningen en sanitatie in de omliggende dorpen om zo het levenspeil van de bevolking te verhogen. De winst van Sapana Village wordt voor een deel omgezet in [url="http://www.columbusmagazine.nl/azie_en_midden-oosten/nepal/oostelijke_tarai/reisreporter/fotos/390333.html/" target="_blank"]ontwikkelingsprojecten [/url] voor de regio en dat maakt het extra fijn om er te verblijven, te weten dat je daaraan bijdraagt.
Lees er alles over op [url="http://www.sapanalodge.com/" target="_blank"] de website [/url] "Sapana Village is een lodge en ontwikkelingsproject"

Sapana Village - Hotel - Lodge in the heart of Chitwan - Nepal | Sauraha 3 | Chitwan | Nepal | sapanavillage@hotmail.com | +977 (0)56 580308