Himalaya

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Trek naar Gosaingund

Himalaya,
Nepal


Met de Langtang trek zijn al vele mensen bekend en is na de Annapurna en Everest het meest bezocht, nu kun je deze trek in een week afleggen en heb je o.a schitterende uitzichten vanaf de Kyanjin Ri welke je kunt beklimmen vanuit Kyanjin gompa.
Mocht je nu wat meer tijd hebben zeg 10 dagen dan is het meer dan de moeite waard om op de terugweg van Kyanjin gompa de afslag te nemen net voor Doman richting Gosaingund Lake, de eerste stop is dan het dorpje Thulo Sybru van hier heb je al een geweldig uitzicht over de Langtang vallei en gelijknamige bergketen ook is het klooster een bezoekje waard.
Vanuit Thulo is er een kortere route door het bos naar Laurebina yak welke ik ook heb genomen met m'n gids, ga dit niet alleen doen het pad is moeilijk te volgen en als je net al ik in een sneeuwstorm terecht komt helemaal niet zien!!!
Mocht je dit zonder gids doen neem dan de reguliere route via Sing gompa wat in een rustig tempo een dag langer duurt, In Laurabina heb je zonder twijfel één van de mooiste Himalaya panorama's in Nepal en is het zeer de moeite waard om vroeg uit bed te komen om hier van te genieten.
Van hieruit loopt een geweldig (soms steil) pad naar Gosaingund met even eens schitterende utizichten, eenmaal bij het meer en gelijknamige dorp aangekomen is een wandeling rond het meer zeer de moeite waard.
De volgende ochtend kun je via Sing gompa(eventueel met een overnachting) terug wandelen naar Dunche van waar uit de bus vertrek naar Kathmandu deze vertrekt vroeg in de ochtend, ook een paar dagen Nuwakot halverwege is zeer aan te bevelen.
Mocht je nog een week langer de tijd hebben dan kun je vanuit Gosaingund verder gaan via de Laurebina La naar Helambu.