Yangon

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Myanmar Express visa in 1 dag (in Bangkok)

Yangon,
Myanmar


Ik zag al wat tips over het regelen van een visum voor Myanmar, maar aangezien dit ook regelmatig verandert hierbij mijn ervaring. Visum regelen in 1 dag in Bangkok is mogelijk. Iets voor openingstijd kwamen wij 's ochtends aan (8.30 als ik me goed herinner) bij de ambassade. Er stond al een rij mensen te wachten. Je hebt een paar dingen nodig:

- je paspoort (duh...)
- 2 pasfoto's (met WITTE achtergrond, anders accepteren ze het niet, ook moeten ze identiek zijn, dus niet 2 verschillende pasfoto's)
- geld (1240 Baht voor express visa, zelfde dag dus)
- vluchtgegevens (dat je kunt aantonen dat je hiervoor visum nodig hebt, al kun je dit ook gewoon zeggen, hij keek amper naar ticket)

De eerste keer dat je in de rij staat is om de formulieren in te vullen (die je ter plekke krijgt, je hoeft dus niet naar de copyshop die in dezelfde straat zit, zoals vaak op fora wordt aangeraden en ook op borden in de straat zelf, maar kan uiteraard wel als je nog even een pasfoto moet laten maken!)

Wij hebben vrij lang gewacht in de rij omdat het een drukke periode was, eenmaal aan de beurt was het geen probleem en werden we gevraagd om 's middags om 3.30 terug te komen om ons visum op te halen. Weer ca. 45 minuten gewacht en toen kregen we ons paspoort weer, met een prachtig visum (met foto) erin.

Als je geen express visum nodig hebt en een paar dagen kunt wachten, dan kun je beter na de lunchpauze komen, dan is het erg rustig en dan krijg je je visum na 2 dagen (dit heb ik van anderen gehoord).

Nog een tip: bij het invullen van je werk, NOOIT een functie invullen die enige relatie heeft met journalistiek!!! Dan wordt het vrijwel zeker geweigerd.....