Yangon

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Uistekende lokale agent voor je complete Birma reis

Yangon,
Myanmar


Als je van plan bent naar Myanmar te reizen, zijn er grofweg drie mogelijkheden om dat te organiseren. Je kunt met een volledig geregelde rondreis mee, die door diverse Nederlandse reisorganisaties worden aangeboden en je kunt helemaal op de bonnefooi (vlucht naar Yangon, ter plekke een chauffeur inhuren en wel zien waar je heen wilt rijden). Een tussenvorm is zelf je route en programma van te voren bepalen en dit vervolgens laten regelen door een lokale tourorganisatie.

Wij hebben voor deze tussenvorm gekozen. Van te voren hebben we een globale route/programma vastgesteld en vervolgens is dit aan de touroperator voorgelegd via de mail. In ons geval: Exotissimo in Yangon. Na afloop van de reis kunnen we zeggen dat dit een uitstekende organisatie met een goede prijs/kwaliteitverhouding en uitstekende service. Wat we hebben afgesproken is tot in de puntjes geregeld en geleverd.

Het voordeel van een dergelijke aanpak is dat je zelf je route kunt uitkiezen en hoe lang je ergens wilt blijven, hoe je vervoer en verblijf wordt geregeld. Daarbij kun je steeds aangeven wat je zelf wilt regelen (ter plekke) en wat niet. Een tour op maat dus. Vluchten en sommige hotels kun je zo van te voren regelen, transfers b.v. niet omdat het gemakkelijker is dat zelf ter plekke te doen.

Exotissimo heeft voortreffelijk werk geleverd. Zij zijn uiteraard deskundig, kennen alle mogelijkheden en zullen je er ook op wijzen dat een bepaalde volgorde of route niet logisch is of niet in één dag kan worden gedaan, of dat het aan te raden is ergens langer of juist korter te blijven. Je kunt je voorkeur voor hotels opgeven etc. De chauffeurs die Exotissimo in dienst heeft zijn goede ervaren en vriendelijke chauffeurs, die bereid zijn af te wijken van de route als je dat wenst. Jij zegt het, zij leveren het. Maar wel met zekerheden ingebouwd.

Exotissimo biedt zelf ook standaardpakketten aan, maar als je jouw eigen route doorgeeft is dat dus zeker te regelen; eigenlijk is weinig niet mogelijk. Je kunt natuurlijk ook ter plekke je wensen doorgeven, maar dan zou het een paar dagen kunnen duren voordat het rond is.

Wij kunnen Exotissimo van harte aanbevelen. www.exotissimo.com. Adres: Exotissimo Myanmar, Main Office Yangon,#0303, Sakura Tower, 339 Bogyoke Aung San Street, Kyauktada Township,
Yangon, MYANMAR
Ze regelen overigens ook je rondreis voor Cambodja, Thailand, Indonesië, Laos en Vietnam.