Yangon

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

GELD WISSELEN IN MYANMAR

Yangon,
Myanmar


In elk hotel in Myanmar kun je dollars wisselen in Kyats, soms zelfs Euro's, maar daarvoor krijg je een lagere wisselkoers. De dollarbiljetten moeten brandschoon en nieuw zijn, er mag zelfs geen knikje in zitten! Let op: dollarbiljetten zijn niet waterbestendig, Kyatbiljetten wél. Bij het wisselen krijg je alleen maar biljetten van 1000 Kyat, zorg dat je altijd en overal voldoende kleinere biljetten (100, 200 en 500) bij je draagt.
Wissel zoveel als mogelijk in Yangon of Mandalay, in beide steden krijg je de hoogste wisselkoers (oktober 2010: 900-910 Kyat). Of je nu duizend dollar bij je draagt of voor datzelfde bedrag Kyats, nadeel is wel dat je een behoorlijk pak geld mee moet dragen (1000 dollar = 30 cm. Kyats).
In Bagan is de wisselkoers nog maar 800-850, richting Thaise, Indiase en Chinese grens gaat het naar de 500 of kun je alleen nog maar in Baht of Yuan betalen.
De beste wisselkoers krijg je bij Seven Diamond Express Travel, ze zitten zowel in Yangon, Mandalay als Bagan, maar bij deze laatste vestiging hebben ze niet altijd geld in huis en ligt de koers weer lager.
Hou je aan het eind van de reis Kyats over, je mag ze niet in- of uitvoeren, kun je ze in het hotel weer omwisselen in dollars (okotber 2010: koers 950). Op het vliegveld kun je óók nog betalen in Kyats, zélfs nog achter de douane, maar dáár is de wisselkoers erg onvoordelig (1000 per dollar).
www.[url="http://sevendiamondtravels.com" target="_blank"]sevendiamondtravels.com[/url]