Yangon

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

No visa on arrival in Yangon

Yangon,
Myanmar


Sinds vandaag, 1 september 2010, is het helaas niet meer mogelijk een visum bij aankomst op het vliegveld in Yangon te krijgen (no visa on arrival).
Er zijn natuurlijk meerdere mogelijkheden om een visum te krijgen, de goedkoopste manier is nog altijd per aangetekende post inkl. een aangetekende retourenvelop. Over het algemeen is men bang dat dit een 'onveilige' manier is, aangezien post zoek kan raken. Vergeet daarbij niet dat een visumbureau de paspoorten meestal óók per post verzendt.
Nederland kent geen Birmese ambassade, maar wel een consulaat in Breda: CONSULAAT MYANMAR, Overaseweg 96, 4836 BC Breda, tel. : +31 076 5209054.
Het benodigde aanvraagformulier (in tweevoud) kun je via internet downloaden.
Het consulaat stelt de volgende voorwaarden:
?Nationaal paspoort, minimaal nog 6 maanden geldig bij aankomst in Myanmar.
?Twee application forms, origineel geschreven of getikt, GEEN fotokopie!
?Twee recente gelijke kleurenpasfoto's van 4x6cm en niet ouder dan 6 maanden, geplakt op het aanvraagformulier, geniet wordt NIET geaccepteerd!
?Naam van het hotel van verblijf en touroperator in Myanmar.
?Visumkosten euro 40 CONTANT!
?Gefrankeerde, aangetekende en geadresseerde retourenvelop
Voor diegene die al in Thailand is, je kunt het visum in Bangkok aanvragen bij de Ambassade van Myanmar, 132 North Sathorn Road Bangkok 10500. De visumkosten zijn 800 THB (= $20) per persoon en ze hebben 2 werkdagen nodig. Een spoedvisum kost 1.260 THB (= $30) per persoon en als je vroeg in de ochtend het visum aanvraagt (vanaf 07.30 uur) kun je dit meestal dezelfde dag om 15.00 uur afhalen.
[b]Nieuwe ontwikkelingen[/b]:
Het consulaat van Myanmar in Breda is tijdelijk gestopt met het uitgeven van visa. Tot nader bericht moeten alle aanvragen via de Ambassade in Brussel lopen:
De paspoorten, 3 formulieren + fotokopie van paspoort + 3 pasfoto's en reisplan zenden naar:
Embassy of the Union of Myanmar
Avenue General Wahis 9
1030 Brussel
De Ambassade stuurt het visum niet naar je terug, je moet het afhalen!
Op dit moment is het makkelijker alles via Het Visumburo te regelen, zie bij abonneevoordelen voor een korting. De benodigde formulieren en instructies zijn via internet te downloaden!
Sinds 1 sept. 2010 is er een nieuw formulier bijgekomen 'Work history for Visa Applicant'!