Yangon

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Bezoek Kyauktan een wereldplek

Yangon,
Myanmar


Op een uur rijden van Yangon ligt het kleine stadje Kyauktan. Op zich is het al een prachtige rit je steekt de Yangon- Thanlyin brug over dit is de grootste en langste brug van Myanmar En hij verbind de Yangon rivier. Je komt uit in het zuidelijke delta gebied

Je rijd door een jungle achtig gebied met palmbomen , mangroves en fraai gevormde acacia achtige bomen. Veel verkeer kom je er niet tegen meestal wat ossenkarren en fietsen er heerst een landelijke rust. Aan de oever van de Bago rivier liggen bootjes klaar om je naar het tempeleiland te brengen. Op het eiland tref je een aantal tempels en pagodes. Het eilandje is helemaal volgebouwd met godsdienstige bouwwerken .Er komen grote groepen monniken en pelgrims die bloemen, wierookstaafjes en visvoer bij zich hebben.

De heiligheid van deze plek is te herkennen aan twee verschijnselen : in de eerste plaats komt de pagode zelfs bij hoog water nooit in het water te staan en te tweede zwemmen er rondom het eiland enorme meervallen, die zich laten voeren door de pelgrims. Het idyllische eilandje trekt niet alleen groepen pelgrims en monniken maar is ook een plaats voor uitstapjes van gezinnen en wat toeristen. Kortom ben je uitgekeken in Yangon bezoek dan zeker deze wereldplek.