Gobiwoestijn

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Voel je nietig bij Bayanzag

Gobiwoestijn,
Mongolië


Bayanzag, of de Flamingclifs zijn een bizar gebied midden in de Gobi-woestijn. Hoge rode zandrotsen steken hier hoog boven de aarde uit in grillige vormen.

Dit is een van de grootste toeristische trekpleisters in de Gobiwoestijn. Reken echter niet op toeristische voorzieningen. Er is geen pad te bekennen naar boven en we moesten hier zelf dus een weg naar boven banen via een kloof. Je houvast om te klimmen waren enkel kleine boompjes of struiken... Ook op het plateau zelf is een beetje gezond verstand geboden, aangezien er geen enkele vorm van afzetting is!

Dit alles maakt Bayanzag tot een prachtlocatie die je zeker niet over mag slaan, een toeristische topper zonder alle belemmeringen die je vaak ziet op dit soort plekken, en heerlijk rustig in vergelijking tot de meeste toeristische toppers! We hebben hier niet meer dan 10 mensen (chinezen) gezien.

Wanneer je vroeg in de ochtend of laat in de middag gaat, doen de rode rotsen hun naam nog meer eer aan doordat de kleur rood dan nog intenser wordt!