West Maleisie

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Het Heerenhuis

West Maleisie,
Maleisië


Melaka, is een grote trekpleister met aparte sferen en veel historische overblijfselen .
Het is raadzaam om er een paar dagen te verblijven. Door de grote historische betekenis is de stad in 2008 op de werelderfgoedlijst van UNESCO geplaatst.

Het oude centrum van Melaka bestaat uit twee delen, de Chinese buurt en een wijk met overblijfselen uit het Hollandse en Portugese verleden.

Je kunt een boottocht nemen over de Sungai Melaka waterweg, die langs de kampongs met hun traditionele huizen en pakhuizen vaart. Bij voldoende deelname gaat de boot ieder uur. Duur 45 min. Ook bij avondlicht waar dan alles rijk belicht is. Maar... ga ook eens een wandeling maken langs de rivier, dan kun je op je gemak genieten van de talrijke, prachtige muurbeschilderingen. Een must.

Als je Melaka in het weekend bezoekt is het centrum een grote gezellige drukte en wordt er een levende avondmarkt gehouden met veel kraampjes waar van alles te koop is. Kom je op de maandag, dan is het stil en worden er straten geveegd en wordt er opgeruimd.

Tenslotte op de hoek van de voormalige Heerenstraat, kan je bij het "Heerenhuis" in een van oorsprong Hollands hotel en restaurant verblijven en dineren.