Nutmeg
Penang,
Maleisië
In My Own Café te Penang proberen we de laksa uit. Onze gastheer raadt ons aan om ook het lokale drankje uit te proberen: Nutmeg. Er zijn twee soorten sapdrank, één die ze witte nootmuskaatsapdrank noemden, alleen het sap van de verse nootmuskaatfruit, het is een gezonde drank met het sterke aroma van de vrucht. Het andere type is de donkere nootmuskaatdrank, waar de nootmuskaat fruit werd gekookt met rotssuiker voor de vruchtensappen. Wij proberen dus de witte variant. Lekker vinden we het niet maar we drinken het netjes op. Je moet immers alles proberen!
Nootmuskaat is een soort tropisch fruit dat veel wordt aangeplant in het noordwesten van het eiland Penang, in de buurt van Teluk Pahang en Balik Pulau. Vanwege het klimaat en de topografische voordelen zijn nootmuskaten wijdverspreid. De planten zijn gemiddeld 15 voet hoog. De vruchten zijn bitter in rauw, met onze speciale procesformule en hoogwaardig zoethout, waardoor de nootmuskaatjes een heerlijk aperitief worden. Het is ei of ovaal van vorm en donkerbruine kleur buiten. De nootmuskaat is belangrijk voor twee bronnen van specerijen, nootmuskaat en foelie. Nootmuskaat is het eigenlijke fruit, het heeft een warme, kruidige, zoete smaak en is eetbaar, foelie komt uit het droge, roodachtige net als bedekking van de zee.(bron:malaysianutmeg)