Penang

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Laksa Penang

Penang,
Maleisië


Laksa is een hete noedelsoep vanuit de Peranakan-cultuur in Indonesië, Maleisië en Singapore.
Er zijn twee verschillende soorten laksa. De ene is bereid met kokoscurry, de andere met een zure vissoep.
In Singapore komt vooral Curry Laksa voor. Daarin zitten kokkels, gefrituurde tofoe, vissticks en garnalen. Soms voegen de koks ook kipvlees toe. Het gerecht wordt opgediend met Vietnamese koriander en een lepelvol sambal.
De sterke smaak van de assam laksa is afkomstig van de verzameling van kruiden in de soep. Daarin zitten fijngesneden visvlees, komkommer, uien, rode rawitpepers en witte radijs. Sambal Belacan wordt aan een kant van de kom gelegd.(bron:wikepedia)

Wij probeerden de laksa uit bij My Own Café. Je kunt hier de overheerlijke laksa uitproberen en je ziet hier tevens één van de prachtige street-arts, van deze stad, in het restaurant zélf.