Penang

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Tarantula hol

Penang,
Maleisië


We bezoeken Penang Hill en nemen deel aan een wandeling met een natuurgids.De Nature Walk-service is het initiatief van Penang Hill Corporation, maar onder een particuliere operator en maakt deel uit van de missie om bezoekers aan te moedigen meer van de natuur te verkennen en te ontdekken. Hij laat ons kennismaken met de planten en dieren die hier leven en wijst ons op het hol van een tarantula. Als we goed kijken kunnen we de harige poten van de tarantula in het hol zien. brrr....

Tarantula's komen wereldwijd voor, maar vrijwel alle soorten leven in de tropen.
Ze kunnen zich lange tijd ondergronds schuilhouden. Het hol kan meters diep zijn en wordt van binnen bekleed met zijde.
De vogelspinnen jagen in de schemering en in de nacht. Ze jagen op alles wat ze te pakken krijgen en wat kleiner is dan zijzelf. Insecten vormen een groot gedeelte van het menu, maar ook reptielen en muizen zijn hun leven niet zeker in de buurt van een vogelspin. Een enkele keer kan er ook een vogel gegeten worden, maar dat gebeurt maar zeer zelden.
Bij een aanval injecteren de giftanden verteringssappen bij de prooi. De verteringssappen verlammen de prooi en vervolgens verteren de sappen alles in het lichaam van de prooi en wordt vloeibaar, zo kan de spin makkelijk de prooi “opdrinken”. Vogelspinnen kunnen vaak wekenlang teren op één enkele prooi. Prooien worden meestal besprongen en dankzij het gif dat snel wordt geïnjecteerd kunnen prooien niet meer weg. (bron:animalsunited.nl)