Georgetown

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Penang, leuk met (en zonder) kleine kids

Georgetown,
Maleisië


Vaak hoor je zeggen. Kleine kinderen, dan zal het reizen nu wel afgelopen zijn. Natuurlijk is er niet mis met een midweekje Center Parcs maar ook wat verder reizen hoeft niet van het programma. Zeker niet als je een land kiest met een hoge levensstandaard en goede gezondheidszorg terwijl de prijzen heel schappelijk zoals Maleisië

Het eiland Penang is een aanrader met goed openbaar vervoer. Wij waren er een keer met peuter en kleuter en toen de kinderen bijna 7 en bijna 9 waren. Vooral de strandstrook bij Batu Ferringhi is een aanrader. Daar heb je veel goede hotels met mooie zwembaden waar de kinderen voor nop mee kunnen. Het strand en de zee zijn ook aantrekkelijk. Soms oppassen voor kwallen.

In Maleisië wordt veel Engels gesproken. Maleis is een taal waar je makkelijk wat van oppikt. Voor eten kun je terecht in Foodcourts. Vaak een grote hal met tientallen kleine ondernemers die hun specialiteit koken. Zo kun pizza combineren met curry en nasi. Drinken koop je in een centraal stalletje en het bestek is van alle ondernemers samen.

De bevolking is een smeltkroes van culturen. In de hoofdstraat van Georgetown vind je binnen een kilometer een Anglicaanse kerk, een Indiasche hindoetempel, een Chinese tempel en een moskee. Het ene gebouw is nog kleurijker dan het andere en ze ontvangen je allemaal met open armen. Iets verder liggen een Thaise en een Birmese tempel, ook fraai.

Ook de natuur heft Penang rijk bedeeld. Dat merk je het beste tijdens de wandeling vanaf de botanische tuin naar de top van van Penang Hill. Die botanische tuin is heel groot en heeft onder andere een flinke kolonie apen. Als je naar boven klaurtert kun je er het beste een dag voor uittrekken want het is een flinke klim. Een wandelstok is geen overbodige luxe en makkelijk om je kinderen mee naar boven te trekken op de allersteilste stukjes. Je kunt ook met de kabelbaan.

Wat je zeer niet mag missen is Kek Lok Si Tek, de grootste Chinese tempel buiten China. Een andere aanrader is de vlindertuin waar je een schorpioen op je arm mag voelen en hagedisjes aaien.

Penang is ook een prima uitvalsbasis om verder te trekken. Wij hebben dat gedaan met een fietsroute naar Phuket ,Thailand. Een andere keer met bussen met als eindpunt Singapore.