Petra

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

De Ruige Woestijn Rondom Petra

Petra,
Jordanië


De naam Petra betekent in het Hebreeuws 'rots'. En het is niet zo moeilijk in te denken waarom voor deze naam gekozen is. De stad, verkozen tot één van de zeven moderne wereldwonderen, is volledig uit de rotsen gehakt.

Buiten de imposante bouwwerken biedt Petra je ook waanzinnige vergezichten. Hoge rotswanden, grillige formaties en diepe kloven tekenen zich af in het landschap. Één van de mooiste uitzichten had ik vlakbij het beroemde klooster El Deir (waarvan men vermoedt dat het éigenlijk een tempel was). Wanneer je de uitputtende klim naar het bouwwerk gemaakt hebt, kun je bovenaan in een cafeetje even genieten van een limoen/munt-drankje ter afkoeling. Wanneer je weer wat energie hebt, kun je nog nét wat hoger klimmen vanwaar je een prachtig zicht hebt van bovenaf op het klooster (zie hiervoor --> http://www.columbusmagazine.nl/azie_en_midden-oosten/jordanie/petra/reisreporter/fotos/486597.html).

Wanneer je dan de andere kant op kijkt zie je dit adembenemende uitzicht over de ruige woestijn rondom Petra. Je ziet bovenop een soort hutje staan, waar je Jordaanse vlag wappert. Op de rotsen zie je een verwijzing dat daar nog een uitzichtpunt zou zijn. De eerlijkheid gediend te zeggen dat ik hier niet heen gelopen ben. Maar elke keer als ik deze foto zie, heb ik daar spijt van. Want volgens mij kijk je van daaruit ook de diepte in. Dus mijn tip: Als je hier nog eens bent, maak een foto vanuit dat uitzichtpunt voor mij! Zodat ik het alsnog kan zien ;-)