Petra

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Van Petra naar Klein Petra

Petra,
Jordanië


Over [url="http://www.reisbestemming.info/jordanie/html/petra.html" target="_blank"]klein Petra [/url]zijn hier op de site al een aantal tips geplaatst.
Dus ik ga hier verder niet vertellen dat dit een prachtig bewaarde voorstad van Petra is uit de tijd van de Nabateeërs van waaruit de grote handelskaravaans vertrokken. En ook niet dat het veel minder druk en toeristisch (en gratis!) is dan grote broer Petra want dat kunnen jullie daar allemaal wel lezen.
Maar nergens vond ik nog iets over de weg er naartoe, toch wel nuttig als je met een eigen huurauto deze contreien verkent. Of een exacte locatie van de Siq -al Barid (de koude kloof), de toegangskloof tot Beidah, zoals Klein Petra officieel heet..
Toch is het niet zo moeilijk: komend vanuit het dorp Petra neem je vlak voor de ingang naar Petra de bocht naar rechts en vervolgens de eerste afslag links. Je komt dan op een kronkelige soms ook best steile bergweg die je gewoon blijft volgen. Na ca 15-20 minuten kom je door een klein dorpje hier even goed opletten, weg naar rechts vervolgen. De weg wordt hierna minder steil en bochtig, maar het uitzicht over het dal is hier prachtig.
Na ongeveer 5 minuten zie je aan je linkerhand [url="http://www.columbusmagazine.nl/azie_en_midden-oosten/jordanie/petra/reisreporter/fotos/374418.html" target="_blank"]de Olifantenrots [/url]en nog een paar minuten verder aan je rechterhand [url="http://lpbcamp.com/gallery/" target="_blank"]Bedouienenkamp klein Petra[/url].
Een stop hier voor een heerlijk kopje zoete muntthee is beslist het aanbevelen waard. Wil je het nog avontuurlijker dan kun je hier zelfs blijven overnachten in een echte bedouienentent of een grot.
Na deze stop vervolg je de weg weer tot de T-splitsing, hier ga je naar links en aan het eind van de geasfalteerde weg vind je hier de nauwe ingang naar de kloof die toegang geeft tot de prachtige rotswoningen en eetzalen van de oude Nabateeërs.
Ga vroeg, zo rond zonsopgang, dan heb je grote kans dat je er de enige bent en bovendien is het licht dan op z'n mooist.
Klauter beslist even aan het eind van de kloof langs een paar steile rotsblokken omhoog naar [url="http://www.columbusmagazine.nl/azie_en_midden-oosten/jordanie/petra/reisreporter/fotos/374478.html" target ="_blank"]het mooiste uitzichtspunt[/url] over het dal van Petra.