Petra

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Al Khazneh

Petra,
Jordanië


De Treasury of Al Khazneh. Op diverse manieren het imposante monument gefotografeerd.. Met zon, halfschaduw, schaduw, met kameel op de voorgrond, met of zonder toeristen, vanaf de grond, detailopname, linkse hoek, rechtse hoek etc.etc. Moeilijk om een keuze te maken. Door de veranderende lichtval gedurende de dag, ziet ook elke foto er weer totaal anders uit. Het gebouw verkleurt gedurende de dag van lichtroze naar oranje.

De Treasury werd van boven naar beneden uitgehouwen in de rotswand en dankt zijn naam aan een legende van de bedoeïenen; de urn op de top van het gebouw zou ooit een schat van een faro hebben bevat. In zijn achtervolging op Mozes en het Israëlische volk, werd hij gehinderd doordat hij al zijn schatten mee moest slepen. De farao, bekend met de krachten van de zwarte magie, bouwde toen de Schatkamer en sloeg in de urn op de top van het gebouw zijn schatten op. Daarna kon hij zijn achtervolging voortzetten.

Hoe imposant moet het niet geweest in de tijd van de Nabateeërs voor de handelaren, nadat zij na hun rit door de Siq hier terecht kwamen. Wij vonden het zeer indrukwekkend.