Petra

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Siq-kloof

Petra,
Jordanië


Petra (?????) was de Griekse naam van de hoofdstad van de Nabateeërs en is gelegen in het huidige Jordanië. De stad is gelegen in een kloof in de heuvels en is gedeeltelijk uit de rotsen uitgehakt. Vrijwel alle gebouwen die er ooit stonden, zijn nu ruïnes.
De stad is slechts toegankelijk via een smal bergpad vanuit het noordwesten of vanuit het oosten door een 1,6 km lange en tot 200 m diepe rotskloof, de Siq, die op de smalste plaats slechts 2 m breed is. j

Het lopen door de kloof/Siq is al geweldig om te doen, je ziet er prachtige rotsformaties die door de natuur zijn uitgesleten.
En dan heb je het hoogtepunt van je tocht nog niet gehad, aan het einde van deze kloof (daar waar de kloof op haar smalst wordt) bevindt zich Al Khazneh ofwel the Treasury ofwel de schatkamer, mangnifiek mooi!

Deze foto is ergens in het begin van de kloof genomen, hier is de kloof nog wat breder en waren er nog best wel wat zonnestralen die de kloof wisten te bereiken.
Des te dieper we in de kloof kwamen, des te minder werd de lichtaanvoer en des te moeilijker het werd met mijn compactcameraatje :-)