Tokio

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Naar school in Tokio

Tokio,
Japan


Het is maandagochtend. De zakenlieden gaan naar hun werk en de kinderen gaan naar school. Op een vorige foto liet ik zien hoe geordend dit gaat.
Dit meisje, uiteraard in uniform met hoedje en grote rugtas met haar boeken en lunch, staat bij het verkeerslicht te wachten. Aan de overkant is haar school, waar op het grote plein al honderden kinderen in de rij gaan staan.
Hoe ziet haar schoolweek er uit? Afhankelijk van de school ga je van maandag t/m vrijdag óf maandag t/m zaterdag naar school en begint je dag om 8.30. Vaak zijn de scholen dichtbij genoeg dat studenten het in 5 a 10 minuten kunnen lopen of fietsen maar het komt ook regelmatig voor dat scholen verder weg zijn en dat leerlingen meer dan een uur onderweg zijn met de metro.

Als ze op school komt gaat ze naar haar eigen lokaal en krijgt eerst een kwartier mededelingen voordat de lessen van start gaan. Elke les is ongeveer. 45-50 minuten lang waarna een kleine pauze volgt van 10 minuten.
In Japan blijf je de hele dag in hetzelfde lokaal zitten maar wisselt de leraar van klas. Wanneer de ochtendlessen voorbij zijn is het tijd voor de lunch pauze.
Bij een volgende foto zal ik jullie wat meer over de lunch en het vervolg van de schooldag vertellen.