Tokio

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Eten met sterren

Tokio,
Japan


Het Mandarin Oriental is een van de vele wolken krabbende buren van de Japanse keizer. Het vijf-sterren hotel ligt naast Tokio CS en biedt behalve luxe, ook een van de meest bijzondere panorama-uitzicht-plekken van Tokio: het herentoilet. Met de wereld aan je voeten breng je je waterhuishouding weer op orde. Hemels.

Maar er is meer te beleven in het Mandarin dan urineren, naar de stad staren of zwaaien naar de keizer. Bijvoorbeeld in een van de acht stoeltjes van de Tapas Molecular Bar .

Zoals de naam al verklapt, serveert het kleine restaurant tapas gerechten uit de moleculaire keuken in een bar setting. In plaats van naar een norse barman, kijk je hier de chefs op de handen. Het is alsof je naar twee tovenaars kijkt die werken in de geest van Heston Blumenthal van de Fat Duck.

Het herfst 2013 menu bevat een aantal explosieve gerechten zoals 'Charcoaled apple-manchego', de 'Matsutake soup' ballon en het eye-candy gerecht 'Autumn Forest' waarin een varkentje onder een boom staat op zoek naar truffels en bessen. Allemaal eetbaar natuurlijk.

Aanschuiven bij de Tapas Molecular Bar vraagt om wat agendabeheer. Omdat er slechts acht plekken per shift (om 1800 uur of om 2030 uur) zijn, kun je niet even binnenlopen maar moet je ruim van tevoren reserveren. Maar ook in Japan heb elk nadeel z'n voordeel. Zo heb je namelijk even de tijd om te sparen want exclusiviteit heeft een prijs: 16.000 Yen per persoon, exclusief drank.

Een kleine twee uur nadat de visuele show is begonnen, wordt het dessert geserveerd. Dit is het moment waarop je even in de schoenen van een van de chefs zou willen staan. Alleen om de blikken van je gasten te zien. Deze veranderen binnen een paar seconden van teleurgesteld kijken naar een bordje citroen, limoen en sinaasappel in een blik vol ongeloof. Oorzaak: een rode boon-achtige vrucht die luistert naar de naam 'miracle fruit'.

Miracle fruit. Het is een naam die past als een legging zoals iedereen die het probeert zal beamen.

[i]Voor foto's van toilet en gerechten [url="http://journeylism.nl/tapas-molecular-bar-restaurant-in-mandarin-oriental-hotel-in-tokyo/" target="_blank"]klik hier[/url][/i]

Tapas Molecular Bar
Mandarin Oriental Hotel
2-1-1 Nihonbashimuromachi
Chuo - Tokyo - Japan
T: +81 3 3270 8188
E: motyo-fbres@mohg.com
W: [url="http://www.mandarinoriental.com/tokyo/fine-dining" target="_blank"]www.mandarinoriental.com/tokyo/fine-dining[/url]