Tokio

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Bezoek aan keizerlijk paleis in Tokio

Tokio,
Japan


Wanneer je tussen Kerst en Oud&Nieuw op citytrip gaat richting Tokio kun je buiten alle bijzondere locaties die je daar kunt bezoeken nog iets heel speciaals zien; het keizerlijk paleis met de familie op het bordes! Twee keer per jaar gaan de deuren van het paleis open voor bezoekers, op de verjaardag van de keizer en rond Oud&Nieuw voor een nieuwjaarsspeech!

Wij vonden dit een bijzondere gebeurtenis, er komen duizenden mensen op af. In de rij merk je al hoeveel discipline Japanners hebben, er wordt niet geduwd of voorgedrongen. Iedereen loopt rustig door totdat je bij het paleis bent. Een rij met zoveel mensen heeft nog nooit zo kort geduurd!

Binnen de paleismuren wordt de mensenmassa (om beurten) op een plein verzameld, hier komt dan de keizerlijke familie op het bordes staan voor de speech. De menigte is uitbundig en begint met de (net gekregen) vlaggetjes te zwaaien! Het is echt fantastisch om daar deel van uit te maken! We begrepen van de speech geen woord, maar het was een onvergetelijke ervaring!