Noord Israel

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Dorpen van de Circassiërs

Noord Israel,
Israël


Een vrij onbekende minderheidsgroep in Israël zijn de Circassians. De Israelische Circassians zijn afkomstig uit de Kaukasus. Ze bekeerden zich in de 17e eeuw van het christendom tot de islam. Na de nederlaag in de 19e eeuw in een lange oorlog met het Russische Rijk, werden de Circassiërs verbannen naar Turks-Ottomaanse gebieden en migreerden in 1880 naar wat toen Palestina was.
De Circassians bestaan uit ongeveer 3.000 mensen die zich in twee dorpen in Galilea concentreren, ongeveer 1000 wonen in Rehaniya en ongeveer 2000 in Kfar-Kama.

Rechaniya ligt in het ruige berggebied ten noorden van Safed. Het werd opgericht rond 1880. De inwoners tonen trots hun traditionele cultuur, ambachten, vechtsporten en culinaire vaardigheden en heten bezoekers van harte welkom.
Bezoekers kunnen zich te goed doen aan een maaltijd van Circassische specialiteiten met geitenkaas en overnachten in landelijke accommodaties. Er is [b]een museum[/b] over het Circassische verleden en tradities. Te voet kun je het dorp bekijken met de traditionele architectuur, zoals de gerestaureerde oude dorpspoort.

Voor groepen is in het museum op speciale aanvraag ook een bijzonder spektakel te beleven: een Circassische folkloreshow met muziek en dans in traditionele kostuums.
(bel met Shuki Chun, tel 00972-(0)50-5203146)