Noord Israel

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Gamila's secret

Noord Israel,
Israël


Er is een druzenvrouw die een droom had om een zeep te maken met een helende werking. Komende uit een lange traditie van Druzen kruidenvrouwen zocht ze veertig jaar naar de beste samenstelling van kruiden voor deze zeep. Ze studeerde erop, bezocht dermatologen in de stad voor hun adviezen.
Toen ze haar zeep eenmaal gemaakt had en in de verkoop deed -in eigen dorp- ging het snel. Binnen tien jaar groeide het uit tot de wereldmarkt. Nu zijn in 30 landen haar helende schoonheidsproducten te verkrijgen.

De winkel en het fabriekje voor Gamila's producten vind je in in de hoofdstraat van druzendorp Peki'in in Upper Galilea. Mocht je er in de buurt zijn, bezoek het dan beslist.
(Gamila woont zelf boven de winkel, 't is haar ouderlijk huis nog)
Er is een ontvangst met koffie, videopresentatie en een korte lezing (in Ivriet), informatie en uitstalling van de (natuurlijke) producten. In een mooie & krachtige vormgeving.

Gamila heeft haar eigen tv-programma in Israël (gezondheidstips)
Zij heeft in haar bedrijf alleen vrouwen in dienst
Aan de muur ingelijst zag ik een Nederlands krantenartikel
Gamila's Secret won de *Elle* Beauty Awards 2013, Japan.
Wonderlijk hoe het gaan kan. Dat iets zo schijnbaar eenvoudig begonnen met een droom in de verborgen gesloten wereld van de druzen en het dorp, de wereld veroveren kan.
Er is een website [url="http://www.gamilasecret.com/#/ " target="_blank"] gamilasecret[/url]