Noord Israel

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Bezoek Rosh Hanikra

Noord Israel,
Israël


Helemaal in het noorden aan de kust van Israël aan de grens met Libanon, is het interessant om Rosh Hanikra te bezoeken als de enige plaats aan de kust zonder zandstrand maar met [url="http://www.columbusmagazine.nl/azie_en_midden-oosten/israel/noord_israel/reisreporter/fotos/268772.html" target="_blank"] (krijt-)rotsen[/url].
Er zijn een aantal dingen te bekijken. De [url="http://www.columbusmagazine.nl/azie_en_midden-oosten/israel/noord_israel/reisreporter/fotos/268771.html" target="_blank"]zeegrot[/url], waar je met een kabelbaantje heengaat is mooi en spannend. En dan is er de ongebruikte treintunnel. Deze werd ooit nog eens door de Engelsen aangelegd in een poging een trein te laten rijden tussen de landen van het Midden-Oosten. Dat is mislukt. En in de ongebruikte tunnel is nu een filmzaal waar je films kunt kijken over de grotten en de treintunnel. Deze zaal is precies op de grens met Libanon.
Verder heb je er een fabuleus uitzicht met [url="http://www.columbusmagazine.nl/azie_en_midden-oosten/israel/noord_israel/reisreporter/fotos/272597.html" target="_blank"]vergezicht[/url] op de kustlijn met Middellandse Zee, met als het helder weer is zicht tot aan Haifa.