Sumatra

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Tangkahan National Park

Sumatra,
Indonesië


We rijden over slechte wegen langs oliepalm- en rubberplantages en zien vele eenvoudige dorpjes.
Na een aantal uur hobbelen en zweten, komen we eindelijk aan bij onze accommodatie.
Via een suspension brug (wiebelige hangbrug) over de rivier, lopen we naar de lodge.
Een luxe douche zit er de komende twee dagen niet in aangezien de accommodatie heel eenvoudig is.
Daarentegen verblijven we wel midden in het regenwoud met uitzicht over de rivier. We kunnen relaxen aan de rand van de rivier, zwemmen of baden in de hete bron en douchen onder een jungle waterval. Hey, waar hebben we het dan over? We zijn in paradijs op aarde in een stukje onbekend Sumatra, Tangkahan National Park.

Je vindt hier grote aantallen gigantische bomen en zeldzame flora en fauna zoals de orang-oetan en de rafflesia reuzenbloem (de grootste bloem ter wereld met een diameter van meer dan 50 cm).
Andere bedreigde dierensoorten als tijgers, olifanten en neushoorns struinen hier nog rond.
We kunnen verschillende facultatieve tochten ondernemen die verschillen in duurte en zwaarte.
Eén van de hoogtepunten van een bezoek aan het Gunung Leuser National Park is een bezoek aan het project waar olifanten ingezet worden voor woudbeheer. Hier kun je helpen de olifanten te wassen. Laat dat nou net op mijn Bucketlist staan…olifanten wassen check!

Olifant rijden is niet mijn ding maar een olifant in bad doen...daar zeg ik geen nee tegen. Nu weet ik waar de uitdrukking 'olifantenhuid' vandaan komt. Ik voel de harde, ruwe en ook harige olifantenhuid onder mijn handen en besef me hoe bizar dit is. Ik ben gewoon een olifant aan het wassen!
Zodra je klaar bent met wassen kun je ontspannen gaan tuben over de rivier. Ga met je achterste in een band zitten en laat je heerlijk meedrijven over de rivier. Heerlijk!