Sumatra

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Wandelen in Harau

Sumatra,
Indonesië


Deze foto is genomen in de omgeving van de vallei van Harau op Sumatra. Een prachtig gebied met knalgroene rijstvelden en steile rotswanden. Onder leiding van Ikbal, eigenaar van Abdi Homestay, hebben we hier een prachtige wandeling gemaakt.

Ikbal is een leuke gids die veel over de omgeving weet te vertellen. We zijn door kleine dorpjes gelopen waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. We hebben voor het eerst gezien hoe een ananas eigenlijk groeit en hebben kennisgemaakt met de vreselijk stinkende, maar heerlijk smakende doerian. We hebben door de open velden gelopen, door dichte bossen, en gezwommen bij twee verschillende, beide even mooie en verfrissende watervallen.

Na een lange tocht hebben we, met uitzicht over de vallei op de foto, in een houten hutje een heerlijke nasi goreng gegeten, door een Indonesiër op een brommertje afgeleverd. De lekkerste nasi-to-go die ik me kan herinneren!

Abdi Homestay is een heel basic guesthouse, maar in een fantastisch gebied, met lieve mensen en heerlijk eten. En stiekem is eten bij kaarslicht en een emmer koud water als douche, na een warme nacht, toch ook echt geen straf maar deel van een bijzondere ervaring.

Een prachtige, relatief weinig bezochte omgeving, die naar mijn idee in een reis naar Sumatra echt niet mogen ontbreken!