Sumatra

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Bukit Lawang, paradijs op aarde

Sumatra,
Indonesië


Na een lange reis komen we moe in het kleine dorpje Bukit Lawang aan.
We besluiten te overnachten in [url="http://www.tripadvisor.nl/Hotel_Review-g680012-d3216971-Reviews-Rainforest_Guesthouse-Bukit_Lawang_North_Sumatra_Sumatra.html" target="_blank"]Rainforest[/url], een accommodatie die dicht langs de prachtige rivier ligt. We worden hartelijk verwelkomd met een overheerlijke bananashake en mogen de eigenaresse Nora 'Mama' noemen. We voelen ons direct thuis.
De volgende dag gaan we vroeg met gids Andy op zoek naar oerang Oetans. Via de loopbrug in het dorp steken we de rivier over en wacht ons een steile klim de jungle in. In ons leven hebben we waarschijnlijk nog nooit zo gezweet, maar het is het allemaal waard. Eenmaal in de jungle is het pad redelijk vlak en zien we al snel een [url="http://www.columbusmagazine.nl/azie_en_midden-oosten/indonesie/sumatra/reisreporter/fotos/377764.html" target="_blank"]oerang oetan[/url]. WOW! Ongelofelijk hoe gemakkelijk deze dieren zich in de bomen voortbewegen en toch ook zo op de mens lijken.
Andy vertelt ons veel over de natuur en dieren die in de jungle wonen en tovert 's middags [url="http://www.columbusmagazine.nl/azie_en_midden-oosten/indonesie/sumatra/reisreporter/fotos/377763.html" target="_blank"]een overheerlijke lunch[/url] uit zijn rugzak tevoorschijn.
Na de lunch zien we meerdere oerang oetans en hebben we een prachtig uitzicht over de jungle.
Aan het einde van de middag komen we uit bij een kamp aan de rivier. Na een verfrissende duik in de rivier zien we de dunne matjes waar we die avond op zullen slapen. Na wederom een heerlijke maaltijd gaan we die avond met 'lichte' tegenzin naar bed.
Ruim 8 uur later worden we uitgerust wakker en blijkt dat we beide heerlijk geslapen hebben. Kennelijk waren we zo moe van de wandeltocht en alle indrukken dat een dun matje ons niet uit de slaap kon houden. :)
We worden wakker met de aapjes die opzoek zijn naar iets lekkers. Helaas voor ons zit het jungle avontuur er voor ons op en varen we met grote autobanden de rivier af. Als we bij Rainforest aankomen, staat 'mama' ons daar met een heerlijke bananashake op te wachten.