Sumatra

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Zo lief!

Sumatra,
Indonesië


In Tangkahan, onderdeel van het Nationale Park Gunung Leuser, zie je nog maar weinig toeristen; door de schitterende, ongerepte natuur ben je hier echt midden in de jungle!
We gaan naar een afgelegen plek waar olifanten leven. Ik weet dat er twee kleintjes zijn en verheug me erop deze te zien. Het is een fantastisch gezicht, deze kudde machtige kolossen met twee wurmpjes ertussen!

Maar zo klein als deze is, zo eigenwijs is ze ook. Trouw volgt ze haar mama het water in en uit. Maar waar mama gewoon de kant afloopt om verkoeling in het water te vinden, zoekt het kleine fantje alle mogelijke obstakels op die er zijn. Met als gevolg dat ze klem komt te zitten met haar achterpoot achter een boomstronk en waarbij de mahmoets haar moeten helpen. Denk niet dat dit indruk maakt want bij precies dezelfde stronk doet ze een dappere 2e poging om het water weer uit te komen.

Hier pakt ze het slimmer aan. Als een ware evenwichtskunstenares zet ze haar voetjes keurig recht op de boomstronk om even later heel elegant aan de kant te stappen. Ik zal maar niet zeggen hoe ze terug het water inging ;-)