Uttar Pradesh

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Vlakke graslanden en Tijgers!

Uttar Pradesh,
India


Aan de voet van de Himalaya ligt Corbett National Park (www.corbettnationalpark.in) waar de Ramganga rivier doorheen stroomt. Het park is vooral bekent vanwege zijn ca. 90 tijgers en de tijgers van het park staan onder bescherrming van "project tiger" waarin het park participeert. Het park heeft een rijke vegetatie met verschillende soorten bomen, struiken en het heeft mooie vlakke graslanden afgewisseld met bos, heuvels en dalen.
Naast de tijger en andere kattensoorten, zie je herten zoals de Chital, Sambar, Chinkara, Pada en de Muntjak. Verder zie je apen, olifanten krokodillen, wilde zwijnen, jakhals, mangoest en stekelvarkens. Er zijn zo'n 50 soorten zoogdieren, 25 soorten reptielen en 600 soorten vogels.
Je kunt het park op de rug van een olifant verkennen, wat leuk is om te doen en je kunt per Jeep gaan. Hiernaast zijn wandelsafari's onder leiding van een gids mogelijk. In het park kun in overnachten in Dhikala Kamp wat eenvoudig maar schoon is. Buiten het park zijn luxere onderkomens waar je kunt verblijven indien je dat wilt.
Het is een schitterend en indrukwekkend park wat absoluut een bezoek waard is als je naar Noord-India gaat.