Tamil Nadu

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Onbekende tempelstad Tiruvannamalai

Tamil Nadu,
India


Tamil Nadu heeft de reiziger enorm veel te bieden. Interessante tempel(steden), schitterende natuur en zelfs mooie stranden. Waar de meeste toeristen richting Madurai reizen voor de tempels, wordt het stadje Tiruvannamalai vaak overgeslagen. Terwijl deze plek een schitterend tempelcomplex (Arunachaleswar Temple, 10 he. groot) bezit dat afwijkt door kleur. Het hele complex is spierwit! Daarmee vormt het een mooie variatie om de kleurenpracht van de meeste tempels in Zuid India. Verder bezit de tempel alle eigenschappen die een bezoek zo'n mooie ervaring maken; apen, sadhu's en veel indiers op pelgrim tour. Genoeg te beleven!
Bovendien ligt Tiravannumalai lekker buiten de platgetreden paden. Dat betekent dat je waarschijnlijk weinig tot geen westerse toeristen tegen komt en dat je goed moet zoeken naar een restaurant met bestek. Maar dat geeft je weer de prachtige ervaring om tot je ellebogen in de curry te 'genieten' van de aandacht van de lokale Indiers.
Naast de tempel is er nog een heilige plek op de berg achter het stadje.
De hotels zijn van behoorlijke kwaliteit. Kortom, voldoende redenen om eens wat anders te doen als je toch in de buurt bent.
Je komt er per bus vanuit Chidambaram of Madurai.